Promotieaanbiedingen

Promotieaanbiedingen

 

Promotieaanbiedingen plaatst uw aanbiedingen op prominente plekken in het eBay-netwerk, waardoor uw zichtbaarheid en uw verkoopkansen worden vergroot. U bepaalt het budget door uw eigen advertentietarieven in te stellen. U loopt geen enkel risico. U betaalt alleen als uw promotieaanbiedingen worden verkocht. Deze service is beschikbaar op ebay.de, ebay.co.uk, ebay.fr, ebay.it, ebay.es, ebay.com en ebay.ca.

Waarom promotieaanbiedingen gebruiken?

 • Betaal alleen wanneer u verkoopt. U betaalt het door u gekozen tarief alleen wanneer een koper op uw promotieaanbieding klikt en het object binnen 30 dagen koopt.

 • Er is geen limiet op het aantal gepromote objecten.*

 • Meer zichtbaarheid op het hele eBay-netwerk. Er zijn veel plaatsen op en buiten eBay waar uw promotieaanbiedingen aan potentiële kopers kunnen verschijnen. Uw promotieaanbiedingen kunnen binnenkort zowel op de pc als mobiel of in de eBay-app zichtbaar zijn op de meest uiteenlopende pagina’s, waaronder op pagina’s met zoekresultaten of aanbiedingen en op het hele eBay-netwerk. Sommige posities zijn exclusief bestemd voor promotieaanbiedingen.

 • U houdt altijd de controle. Gebruik uw rapporten om te zien hoe uw campagnes het in het verleden hebben gedaan en hoe ze het in realtime doen. U kunt uw campagnes altijd optimaliseren. U vindt uw rapporten op het speciale dashboard Promotieaanbiedingen.

 • Verkopers met een Topwinkel Plus op ebay.be die objecten op ebay.de aanbieden, ontvangen elke maand een tegoed van €10 voor promotieaanbiedingen.

 • Verkopers met een Topwinkel Plus op ebay.be die objecten op ebay.fr, ebay.it en/of ebay.es aanbieden ontvangen 10% korting op de kosten voor promotieaanbiedingen.

 • Persoonlijke aanbevelingen. We ondersteunen uw campagnes door objecten met veel potentieel aan te bevelen en u te begeleiden bij het instellen van optimale advertentietarieven.Eenvoudig te maken campagnes. Een campagne maken kost slechts een paar minuten. U hoeft geen tijd aan het ontwerp te besteden want we nemen de relevante informatie uit uw aanbieding op, zoals de hoofdfoto, de prijs en de verkoopvorm.

 • Verkopers met een Topwinkel of een Topwinkel Plus op ebay.be die objecten op ebay.co.uk aanbieden, ontvangen elke maand een tegoed van £10 resp. £20 voor promotieaanbiedingen.

Succesvolle campagnes met promotieaanbiedingen maken

Neem voordat u uw campagnes maakt, even de tijd om uw aanbiedingen te optimaliseren. U moet op een aantal dingen letten:

 • Kijk of de aanbieding zich in de juiste rubriek bevindt

 • Bedenk interessante en correcte titels en beschrijvingen

 • Wees duidelijk over de staat van het object

 • Kijk of u de prijs moet aanpassen


Als je tevreden bent met de aanbiedingen, houd dan bij je campagnes rekening met de volgende tips:

 • Doorlopende campagnes. U hoeft geen einddatums voor uw campagnes in te voeren. U kunt een campagne dus laten doorlopen in de wetenschap dat u alleen uw gekozen advertentietarief betaalt als u iets verkoopt.

 • Promoot objecten die al goed verkopen. Promotieaanbiedingen kunnen ervoor zorgen dat uw best verkopende producten nog beter verkopen doordat uw zichtbaarheid in zoekresultaten wordt vergroot en uw aanbiedingen worden weergeven op exclusieve posities voor promotieaanbiedingen op andere pagina's, zoals aanbiedingspagina's.

 • Promoot nieuwe producten. Laat uw nieuwe producten sneller zien aan meer potentiële kopers.

 • Promoot seizoensgebonden objecten. Overweeg campagnes te maken waarmee u zich op de drukste tijden van het jaar onderscheidt van anderen.

 • Uitverkoopacties. Laat meer potentiële kopers weten wanneer u een uitverkoop houdt.

Aanbevolen eBay-objecten promoten

Kijk eens naar onze aanbevolen objecten wanneer u een campagne met promotieaanbiedingen aanmaakt. Aanbevolen aanbiedingen zijn aanbiedingen waarbij een promotie het meeste effect heeft, gebaseerd op de ontwikkeling van de vraag van kopers en de concurrentie in de rubriek van het object. We adviseren u die aanbiedingen het eerst te promoten, maar u kunt natuurlijk ook campagnes maken voor al uw aanbiedingen die in aanmerking komen om ze beter te laten opvallen.

Het optimale advertentietarief kiezen

Bekijk de voorgestelde advertentietarieven aandachtig om een advertentietarief te vinden dat een goed evenwicht biedt tussen meer zichtbaarheid van uw aanbiedingen en de kosten. Vergeet niet dat u flexibel met uw advertentietarieven kunt omgaan. Als u dus een campagne hebt met een hoog advertentietarief, kunt u er altijd mee experimenteren en er wijzigingen in aanbrengen.

Het voorgestelde advertentietarief per object wordt weergegeven in stap twee van het campagneproces. Ook staat het vermeld in de kolom Promotieaanbiedingen op de pagina met actieve aanbiedingen in de Verkopershub. De voorgestelde advertentietarieven worden berekend op basis van diverse factoren, zoals objectspecificaties, prestaties in het verleden, het seizoen en de huidige concurrentie. Ze helpen u de optimale balans te vinden tussen prestaties en kosten.

Rapporten voor promotieaanbiedingen

Als u maximaal van uw campagnes wilt profiteren, raden we u aan regelmatig naar uw rapporten voor promotieaanbiedingen te kijken om uw prestaties te analyseren en te zien hoe u de campagnes kunt optimaliseren. U vindt deze rapporten op het  dashboard Promotieaanbiedingen. Er zijn vier verschillende soorten rapporten:  

 1. Overzichtsrapporten: hier ziet u de belangrijkste statistieken en kunt u snel controleren hoe u promotieaanbiedingen het doen.

 2. Prestatiegrafiek: hier kunt u gegevens visualiseren, trends herkennen en gegevens van promotieaanbiedingen met eerdere gegevens van aanbiedingen vergelijken om te bepalen hoe effectief een campagne is.

 3. Campagnerapporten: hier kunt u rapporten downloaden met prestatiegegevens van aanbiedingen voor specifieke campagnes met promotieaanbiedingen.

 4. Verkooprapporten: hier vindt u gedetailleerde informatie over elke verkoop die u de afgelopen 90 dagen met promotieaanbiedingen hebt gegenereerd.

Bekijk hoe uw campagnes het doen met makkelijk leesbare rapporten op het speciale dashboard Promotieaanbiedingen. Rapporten bevatte alle informatie die u nodig hebt over actieve campagnes en campagnes uit het verleden.

Dit zijn enkele van de belangrijkste statistieken voor uw campagnes:

 • Impressies: het aantal keren dat uw aanbieding is weergegeven als een promotieaanbieding

 • Kliks: hoe vaak potentiële kopers op uw aanbiedingen hebben geklikt

 • Verkocht: het aantal objecten dat is verkocht via advertenties voor promotieaanbiedingen

 • Verkoop: de omzet die door gepromote objecten is gegenereerd binnen 30 dagen nadat er op uw promotieaanbieding is aangeklikt.

 • Advertentiekosten: de kosten op basis van het advertentietarief dat voor uw objecten was ingesteld op het moment dat de koper op de advertentie klikte.

  *Elke campagne die u maakt met Aanbiedingen selecteren, kan maximaal 500 aanbiedingen bevatten. Elke campagne die u maakt met Aanbiedingen uploaden, kan maximaal 25.000 aanbiedingen bevatten. Er is geen limiet op het aantal campagnes dat een verkoper kan maken.